Град Обзор се намира на границата между Бургаска и Варненска област. Разположен е в залив, който започва на север от нос св. Атанас, а на юг достига до Еминската планина. Курортното селище се намира на панорамния път, свързващ южното и северното Черноморие, на 65км. южно от град Варна, на 6км. от град Бяла. От град Бургас е отдалечен на 74км., а от град Несебър – на 37км.

Градът е с население около 2000 души. Климатът е умереноконтинентален, а средната юлска температура е 23° С.

Обзор е селище с богата история, традиции и култура, където по в чудна прегръдка се събират море, златисти, безкрайни плажове и зелени планински хълмове.

Плажната ивица на курорта е дълга около 10 км. и широка от 20 м. до 60 м. Особено красиви са южният плаж и плажът „Иракли”. Пясъкът е финозърнест със златист цвят.

Уникалната комбинация от морски и ниско планински климат, която е подходяща за лечение на различни заболявания. Обзор предлага многобройни възможности за забавление  за възрастни –барове, ресторанти, механи и интимни малки семейни заведения, както и за деца -лунапарк, детски площадки и атракциони, обширни и прохладни паркове.

Градът привлича и с хилядолетната си история. Тук още от древността са съжителствали различни племена и народи – траки, римляни, византийци, прабългари, славяни, турци, чиито бит и традиции са оставили богато историческо и културно наследство. Открити много римски и византийски монети, капители, керамични съдове и др., някои от които се съхраняват в Археологическия музей в София, а други могат да се видят в централния парк на курортното селище.

Всички права запазени от
2024