Малкото село Равда е разположено между град Несебър и град Ахелой, на 28 километра северно от Бургас, само на 1 километър от главното шосе.

Село Равда, заедно с местността, която го разделя от град Несебър, е летен морски курорт, известен в миналото с многобройните си детски, ученически и студентски почивни лагери.

Днес Равда е морски курорт с частни хотели и апартаменти, разполага с няколко обширни, красиви и чисти плажни залива, стигащи до съседния Несебър. Селището предлага различни спортни развлечения и плажове с фин пясък, спасители, плажни чадъри и шезлонги. През лятото тук има спортни училища по ветроходство, водни ски, уиндсърфинг, гребане и плуване. Равда е известно като предпочитано място за детски, младежки и студентски отдих. Екологично чистият плаж и чистото селище с прекрасен въздух са важни условия за спокоен семеен отдих.

В курортното селище Равда има голям избор на семейни хотели, частни квартири и пансионати, има и няколко младежки комплекса от бунгала. Селото разполага с голям брой ресторанти, механи, таверни и бирени барове, предлага различни видове международни кухни и рибни специалитети.

Редовни автобусни линии има до Бургас (на 30 мин) и Слънчев бряг и Несебър (на 20 мин).

Всички права запазени от
2024